Previous Next

"Митрополит Євген Гакман - великий наставник"

25 квітня 2024 року викладачі та студенти кафедри педагогіки та соціальної роботи відвідали культурно-мистецький центр імені Івана Миколайчука, де відбулись презентація та показ документальної стрічки "Митрополит Євген Гакман - великий наставник" про життєвий шлях і діяльність першого митрополита  Буковини та Далмації.

Великий патріот, політик, просвітитель, благодійник, громадський діяч – все це уособлював у собі Євген Гакман. Митрополит гуртував українців, відстоював їхні права, пробуджував національний дух, готував священників, дбав про підготовку професійних вчителів до закладів освіти, започаткував перше українське культурно-просвітницьке товариство «Руська бесіда». Саме завдяки йому наразі діє прекрасний та величний Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича (колишня Резиденція буковинських митрополитів), собори Святого Духа та Преподобної Параскеви Сербської.

Фільм із циклу «Великі буковинці» створений за ініціативи начальниці Управління Державної служби якості освіти у Чернівецькій області, депутатки обласної ради Оксани Палійчук.

Почесно, що до створення стрічки долучилась і завідувачка кафедри педагогіки та соціальної роботи, професорка Людмила Тимчук.

Висловлюємо щиру вдячність усім причетним до виготовлення кінокартини за можливість ближче пізнати вражаючу постать Євгена Гакмана!