Співпраця з Чернівецьким регіональним центром підвищення кваліфікації

Науково-педагогічні працівники кафедри педагогіки і соціальної роботи активно співпрацюють з Чернівецьким  регіональним центром підвищення кваліфікації. Налагоджене співробітництво є важливою складовою взаємовідносин місцевого самоврядування та кафедри, щодо реалізації державної політики у сфері освіти.

Адже наукова, освітня та методична співпраця сторін, спрямована на об’єднання практичного та освітнього потенціалів у межах реалізації програми підвищення кваліфікації представників органів місцевого самоврядування та публічних службовців. 

Результати успішної взаємодії, яка триває уже роки,  досить плідні. Насамперед, це спільні публічні заходи у формі круглих столів за участі представників Центру Миколи Ярмистого й Сергія Гакмана та науково-педагогічних працівників кафедри Марії Пірен, Людмили Тимчук, Сергія Кармалюка, як то «Управлінська культура та проблеми соціального захисту людини в територіальній громаді», «Освітньо-мотиваційний потенціал підготовки сучасного фахівця соціальної роботи», тощо. Представники кафедри взяли участь в роботі «ІІ Форуму місцевого самоврядування Чернівецької області».

За пропозицією Чернівецького  регіонального центру підвищення кваліфікації розроблені спеціальні короткострокові програми й здійснюється викладання навчальних курсів («Вивчення положень Конвенції про права осіб з інвалідністю»,  «Соціальна робота і соціальне обслуговування», «Менеджмент соціальної роботи»,  «Правові засади та організація роботи з дітьми та їх сім’ями», «Соціальна робота з сім’ями і дітьми в громаді», «Забезпечення реалізації державної політики у сфері соціального захисту населення на місцевому рівні», «Актуальні питання впровадження змін у сфері захисту прав дітей»)  професоркою Людмилою  Тимчук й доцентами Сергієм Кармалюком та Олегом Шманьком (2018-2024 рр.).

Доцентами Ларисою Платаш та Марією Гуляєвою реалізована програма «Забезпечення створення безбар’єрного простору на засадах рівності, недискримінації, доступності та інклюзії» для підвищення кваліфікації державних службовців та посадових осіб місцевого самоврядування (лютий 2024 р.).  

Постійний зв'язок з представниками соціальних служб громад області, через безпосередній контакт під час занять на курсах підвищення кваліфікації, дозволяє тримати «руку на пульсі» проблем в соціальній сфері регіону й оперативно реагувати на запилити органів місцевого самоврядування, вносячи необхідні корективи до навчальних програм  спеціальності 231 «Соціальна робота».

___2018_4.jpg

  ___2018_12.jpg


_2.png


___2018_8.jpg


_2.png


_1.png